Battlefield Hardline

Door WoutervOorschot op zondag 15 juni 2014 19:55 - Reacties (14)
Categorie: Toestanden, Views: 3.299

Wut, de tweakers review over battlefield hardline vindt het meer een 'DLC' dan een standalone. Battlefield hardline lijkt op BF4 als gta vice city op gta 3 leek. Zelfde engine, grofweg de zelfde wapens, zelfde gameplay, maar volledig andere story.

Battlefield hardline lijkt qua graphics en gameplay misschien op 4, het verhaal en de middelen zijn behoorlijk verandert. Wanneer dit een dlc zou zijn, verwacht ik dat het het verhaal en de setting van BF4 zou uitbreiden(terrorisme dus). Hardline gaat juist over (georganiseerde) misdaad, en de bestrijding daarvan. Ik vond battlefield Bad Company 2: Vietnam al twijfelachtig als DLC, ik had het liever als standalone gezien, dan had het ten minste wat meer aandacht gekregen.

Daarnaast, veel mensen kaarten aan dat het DLC zou moeten zijn omdat een standalone ~60€ kost en dlc ~15€. Vergeet niet dat hier dan nog ~60€ voor BF4 bij komt. Hierdoor zou hardline dus effectief ~75€ gaan kosten.

Ik ga Battlefield Hardline sowieso nog niet bij launch kopen, ik moet namelijk eerst nog een fatsoenlijk dx11 kaart zien te vinden. Ik draai nog op de gtx295 :)

Styling Windows 8.1

Door WoutervOorschot op maandag 24 maart 2014 19:37 - Reacties (16)
Categorie: Windows 8, Views: 5.160

Zoals misschien wel te zien is aan mijn tweakers-avatar gebruik ik Windows 8.1(op een 24" desktop zonder touch, en ja de modern ui werkt gewoon handig).
De desktopomgeving gebruik ik toch het meeste op mijn pc(nogal logisch, Visual Studio, Office, µtorrent en wat al niet meer). Ik vind echter dat de desktop er niet echt heel mooi uit ziet op Windows 8.1. Nog veel te veel aero en glans/blur.
Gelukkig bestaan er thema's voor Windows(misschien wel eens gehoord van .msstyles bestanden?). Deze thema's gaan wat verder dan een bureaubladachtergrond, en dat kan heel erg mooi zijn.

Hetgeen ik het belangrijkste vind aan thema's is de taakbalk, de glans die hier op zit vind ik absoluut niet passen bij Windows 8.1. Dat is de hoofdreden dat ik zelf exon white gebruik.

Om deze te installeren heb je wel wat voorbereidingen nodig. Allereerst heb je ultrauxthemepatcher nodig. http://www.syssel.net/hoefs/software_uxtheme.php?lang=en Dit programma moet je installeren, en het geeft thema's meer mogelijkheden om de interface aan te passen.

In Windows 8.1 is er iets veranderd aan de jump lists(die menu's die omhoog uit je taakbalkpictogrammen komen) en daardoor werken veel thema's niet goed daarmee. De omweg hiervoor is startisback installeren, maar dan uiteraard alle functies daarvan uitzetten, want je wilt immers niet met zo'n klein inefficiënt startmenu werken. http://startisback.com/
startisback

De schermranden in Windows zijn relatief groot. Met tinywindowborders http://winaero.com/comment.php?comment.news.96 kun je deze extra klein maken. Zover ik weet kun je ze niet weghalen.

Daarna is het tijd om thema's te gaan zoeken! Bijna alles qua thema's staat op http://www.deviantart.com . Dit zijn degenen die ik het mooiste vind:
White: http://s4r1n994n.deviantart.com/art/White-Update-364280040
Exon: http://nadir1.deviantart....n-for-Windows-8-393015970
TwentyThirteen: http://sand-and-mercury.d...-8-and-8-1-1-05-329736394

Je kunt ze gewoon allemaal downloaden, en dan even unzippen op een locatie die je kunt onthouden :)

Vervolgens kopieer en plak je de .theme bestanden, en de gelijknamige map naar C:/Windows/Resources/Themes.
windows/resources

Je kunt nu deze thema's gewoon selecteren in "aan persoonlijke voorkeur aanpassen":
'Persoonlijke voorkeur aanpassen'

Wanneer je ze opent krijg je een "een ogenblik geduld" scherm te zien, net als bij hoog contrast schema's.
Exon White:
Exon White
Exon Black:
Exon Black
TwentyThirteen
TwentyThirteen
White v.3
White v.3
White v.4
White v.4

Het nadeel van deze thema's is dat er wel eens wat glitches in kunnen zitten. Ik heb (nog) niks significants kunnen vinden in deze thema's. Als ze er in zitten, behoud zich dit tot bijvoorbeeld een zwart blokje in een willekeurig window(wat verdwijnt als je bijv. het window verschuift).

Veel succes ermee, deze tutorial werkt ook gewoon op win7, behalve het startisback deel logischerwijs. Je kunt ook zelf thema's maken(duh), hiervoor kun je resource hacker gebruiken, het nadeel is dat je dan de hexadecimale codes uit een .msstyles bestand moet aanpassen. Zonder veel ervaring is dit niet te doen. Het enige programma wat er voor gemaakt is is vista style builder(die in tegenstelling tot de naam, vanaf vista werkt), en hiermee kun je grafisch dingen aanpassen. Vista style builder kost wel 20€.

Waarom leeftijdsgrenzen onnodig zijn

Door WoutervOorschot op woensdag 26 februari 2014 21:01 - Reacties (33)
Categorie: Toestanden, Views: 5.481

Ik ben zelf 17, mag sinds januari geen alcohol meer drinken, heb nooit mogen stemmen en nooit legaal een fatsoenlijk baantje kunnen hebben.

Waarom?

Vanwege bepaalde leeftijdsgrenzen die veel volwassen nodig vinden voor 'kinderen', want die kunnen toch niet voor zichzelf zorgen. Laat staan verantwoordelijk nemen. Laten nou net deze volwassenen wel mogen stemmen, en degenen die dit betreft niet. De uitkomst is iedereen bekend.

Ik denk dat juist de puberteit een heel belangrijke periode is waarin kinderen/jongvolwassenen leren om te gaan met verantwoordelijkheid. Ook leer je in deze tijd een beetje voor jezelf zorgen, zelf nadenken, kritisch zijn en gevolgen van daden inzien.

Er is de laatste decennia een sterke trend om alle verantwoordelijkheden bij de overheid te leggen, ofwel bewust, ofwel onbewust. Dat is te zien in bijvoorbeeld het debat de laatste tijd over kinderopvang. Erg veel mensen vinden dat de overheid alles maar moet regelen en de kinderen de hele dag op de opvang(liefst gratis of heel goedkoop) kunnen zitten. Dit doodt natuurlijk alle eigen input gezien er op de opvang meestal veel te veel regeltjes zijn en de kinderen dan al op vroege leeftijd leren dat ze beter lui een (computer)spelletje kunnen spelen dan buiten spelen, of zelf iets verzinnen om te doen.

Deze trend zet zich sterk door in de verdere jaren. Wanneer kinderen eenmaal zo rond hun 6e levensjaar met vrienden naar buiten gaan(of eerder natuurlijk) dan mag er dit niet en mag er dat niet van de ouders. Wel logisch, want die zijn bang dat er iets gebeurt. Uiteraard gaat het kind wat verder dan wat mag, dat heet nieuwsgierigheid. Tegenwoordig(en ik zelf ook, maar wat minder) zitten kinderen echter ook erg veel achter de pc/tablet ouders vinden dat fijner(niet altijd natuurlijk), het is veiliger. Wanneer je nog wat ouder bent, zo rond de 13, wordt het nog vele malen leuker dingen te doen die eigenlijk niet mogen(vuurtjes stoken bijv.). Er is tegenwoordig echter erg veel kritiek op 'jongeren'. Ze zijn slecht voor de samenleving, ze verstoren de orde en doen niets nuttigs.

Nu hebben we dus ook al de maatschappij die graag wilt dat je als puber binnen achter je pc gaat zitten, je brengt toch alleen maar problemen en onzin.

Maar terug naar het begin. Waarom leeftijdsgrenzen moeten worden afgeschaft. Wat ik hierboven heb uitgelegd is om te verduidelijken hoe het voelt om als puber('jongere') enige eigen ideeën te hebben, laat staan deze te uiten. Tegelijkertijd wordt alles voor je geregeld en onderneem je zelf niets meer.

Wat heeft dit te maken met leeftijdsgrenzen?

Dit is simpelweg een stap in het proces om de gehele bevolking saai volgzaam te maken. Je wordt bang gemaakt dat er ook maar iets minuscuuls fout gaat en dus wordt het aanbevolen om gewoon niks te doen.

Stel je mag vanaf je 12e stemmen, werken, drinken en autorijden(en wat al niet meer dat een leeftijdsgrens heeft).
Je ouders leren je dat alcohol lekker kan zijn op zijn tijd, maar dat je het niet te veel moet drinken.
Autorijden is nog niet nodig, maar je kan het al wel oefenen.
Wanneer je je interesseert in politiek kun je gewoon stemmen, je wordt zelfs gemotiveerd je mening te onderbouwen en te formuleren.
Je hebt zeer veel weken zomervakantie, gaat een weekje weg met je ouders, maar kan de rest van de tijd gewoon wat nuttigs doen en wat geld verdienen. Dat is nogal wat anders dan werkgevers die je niet aan mogen nemen, of niet aan willen nemen vanwege alle onzinnige ondoorzichtige regels.

Wat mij betreft kan die leeftijdsgrens er helemaal af. Je leert alles gewoon door het te doen, en natuurlijk leer je ook veel van je ouders. Je wordt gestimuleerd om actief deel uit te maken van de maatschappij, zowel door werken als stemmen. Hierdoor zal je vast wel eens een fout maken. Je komt er achter dat extreem veel drinken en dan stomdronken zijn helemaal niet zo leuk is bijvoorbeeld. Echter, gezien je zelf valt, sta je ook zelf op. Je leert ervan en je gaat door.

Mensen die zo opgroeien zullen later ook zelfbewuster zijn. Ze zullen iets geven om dingen die gebeuren in Nederland. Doordat ze nieuwsgierig zijn, worden ze intelligenter en zullen ook meer doen voor de maatschappij.

Regels werken niet.

Ik wil kunnen stemmen, autorijden, drinken, werken, vuurwerk kopen, drugs kopen, en al het andere dat mij nu wordt ontzegd.

edit: Zo een uurtje nadat je iets post en het terugleest zie ik toch wel wat frustraties die via mijn toetsenbord hier zijn gekomen. Ik wil dan ook nog even toevoegen dat dit absoluut niet genuanceerd is. Ik ben er alleen stellig van overtuigd dat de jeugd(ik ook, vooral eigen ervaring dus) tegenwoordig erg lui wordt gemaakt door ze vrijheid en verantwoordelijkheid te ontnemen.

Is China dan toch gevaarlijk voor Europa?

Door WoutervOorschot op dinsdag 17 december 2013 19:02 - Reacties (13)
Categorie: Toestanden, Views: 4.059

Allereerst, deze post gaat niet over iets economisch, en zeker geen zonnepanelen.

Dit kwam ik net op reddit tegen, dit is de achtergrondfoto bij een stand van de Chinese maanlander. Die is vorige week ergens op de maan aangekomen. Allemaal leuk en aardig, maar waarom staat er een paddenstoelwolk boven Europa? Een subtiele hint voor de derde wereldoorlog of gewoon onverschilligheid van een medewerker(die dan nu in een strafkamp zit ofzo)?

https://wfegmg.bn1301.livefilestore.com/y2pmfEabPiEEVYLhY0wFMxTYGpxzWgaS99T7njk2kvP9puCmQbqQOv-BQEkEoQGMJBacVgejuCF9QZwTwvDEWb2YBS7_-eQIbRlWcrvpsAhtEg/VVbJq4B_klein.jpg?psid=1
Plaatje is klikbaar

Ik weet niet precies wat ik ervan moet denken, maar het lijkt me een fout.

de installatie: USB ethernet hub

Door WoutervOorschot op zondag 17 november 2013 13:23 - Reacties (12)
Categorieën: Prutsdingen, Windows 8, Views: 4.313

Gezien mijn nieuwe tablet een volledige usb poort heeft, ga ik geen micro-usb poort aan de hub zetten. Ik ga in deze blog uitleggen hoe je de adapter moet installeren, er zijn namelijk geen drivers voor in windows.

Allereerst viel het me op dat op de dx pagina je drivers kunt downloaden. De zip die je download bevat een map 'AX88772A'.

Apparaatbeheer geeft aan dat het een apple usb ethernet adapter is. Na wat zoeken op internet kon ik vinden dat deze van het merk ASIX is. Apparaatbeheer geeft aan dat er geen driver beschikbaar is.

Via stuurprogramma bijwerken moet je op 'zoeken op deze computer' drukken. Daarna druk je op 'kiezen uit lijst van beschikbare stuurprogramma's'. In de volgende lijst moet je het soort apparaat aangeven; 'netwerkadapter'. Je krijg nu een lijst met merken te zien, kies ASIX. Links staat er nu een lijst met beschikbare drivers, selecteer 'AX88772A' en klik op volgende. Je krijgt een melding dat het stuurprogramma mogelijk alleen werkt op oudere versies van windows, maar die kun je gewoon wegklikken. Na dit is de driver geïnstalleerd en kun je ethernet gebruiken via de hub.

Dit werkt als het goed is met iedere usb-ethernet-adapter van Apple/kopie daarvan. Het kan ook dat je de driver 'AX88772B' nodig hebt.

https://wfegmg.bn1.livefilestore.com/y2poGC8zDmvNVpIKci6_wgIjsb-q4q-S7HWiR8NGOlcGBKEqhgTd_3IuqKlju_fFnyRzz_jP0eZqJnNwpgV4c2cpQpDdHMJ7QrH5uFxyDgN0u0/oie_1713198NTVIytY0.jpg

bronnen:
http://dx.com/p/rj45-usb-...-3-ports-usb-white-224166
http://tnkgrl.com/2008/02...ple-usb-ethernet-adapter/
http://ashleyangell.com/2...les-usb-ethernet-adapter/