Gamergate

Door WoutervOorschot op vrijdag 3 oktober 2014 02:36 - Reacties (25)
Categorie: Toestanden, Views: 4.428

Zoals enkelen/velen van jullie waarschijnlijk wel hebben gehoord is er in de gamewereld en in de sjw-wereld(daar over meer zometeen) wat aan de gang onder de naam gamergate of #gamergate.

Dit houd eigenlijk twee dingen in:

1: Corruptie in journalisme, EA die IGN betaald enzo, al lang bekend maar niemand geeft toe.

2: 'Gender-equality', gelijkheid van geslacht. Dit is er later bijgekomen, enkele mensen( sjw's, ze noemen zichzelf ook wel feminists, verkeerd gebruik van de term). Het gaat er om dat in sommige games vrouwen niet 100% even belangrijk zijn dan mannen.

1 is wel een probleem, maar een stuk minder significant dan 2 ondertussen.

Laat ik beginnen met de term SJW. Het staat voor Social Justice Warior. Het zou zomaar de naam kunnen zijn van je nieuwe guerillagroep. Dit zijn de zogenaamde tumblrfeminsten grotendeels.
Allereerst, feminsime is niet slecht, verre van. Gelijkheid van alles behalve lichamelijke eigenschappen van het geslacht is natuurlijk erg goed. Wat minder is, is wanneer dit doorslaat. Dan komen we op de SJW uit, misschien heb je het al wel eens gezien, tumblr staat er vol mee(hint, www.reddit.com/r/tumblrinaction). SJW staat tegenwoordig ongeveer voor 'alle mannen, vooral blanke heterosexuele mannen kunnen de pot op(of soms dood, maar dat gaat wel heel erg ver)'. Dit is natuurlijk bullshit, iedereen gelijke rechten betekend niet dat je als zwarte asexuele transgender vrouw meer rechten zou moeten hebben.

Het volgende punt is de gamergate, dit is eigenlijk gehijacked door oa bijvoorbeeld zoe quinn als manier om haar idee van feminisme(ik wil de term hier liever niet gebruiken, maar ik zou geen beter woord weten) door te drukken. Dit is gekoppeld gekomen aan gamergate omdat haar vriendje een blog had gemaakt dat ze sex had aangeboden voor positieve reviews van haar indie-game(geen bewijs trouwens, maar wel veel positieve reviews, het is ook geen slecht spel opzich). Veel van de populaire pers(theverge oa) neemt meteen dit standpunt in, het is natuurlijk ook het populaire standpunt tegenwoordig(en je moet toch clicks genereren). Dit is jammer, gezien er nu, zoals er al zoveel gebeurd, zelfs in de gamewereld klappen worden genomen van het feminisme. Nu snap ik nog steeds niet precies wat voor probleem er is met de weergave van vrouwen in games(ok, soms goed flinke borsten, maar dat is dan ook in iedere film, en in boeken is t aan je eigen fantasie overgelaten), maar blijkbaar is de weergave compleet verkeerd en ligt de schuld bij mannen.

Mannen kopen praktisch alle games, als meer vrouwen games zouden kopen en maken zal de weergave ook wel verandere, marktwerking heet dat. Niks mis mee.

Al met al, als je als nepfeminist zo graag de gelijke wil zijn van een man(alsof dat nodig is tegenwoordig, zeker in nederland is dat allemaal al gelijk), ga dan niet laag bij de grond zeuren maar doe gewoon echt wat. Ga niet moeilijk doen over de borstgrootte van een gamepersonage maar probeer wat te doen aan gelijkheid van geslacht bij belangrijke dingen, verkrachting huiselijk geweld bijvoorbeeld. Dan wordt je niet alleen feminist, dan wordt je een mens.


Een zeer mooi lichtpunt is de speech van emma watson bij de UN laatst, ik moet zeggen dat ik er redelijk sceptisch aan begon, maar zij had een heel erg goed verhaal over gender equality. Niet alleen dat vrouwen buiten een ruim deel van de westerse wereld zeer slecht worden behandeld, maar ook zeer zeker dat mannen niet vaak serieus worden genomen met gevoelens uiten(dat is echt een groot probleem, het aantal burn-outs van tegenwoordig bijvoorbeeld). De uitdrukking 'gedraag je als een man' wordt niet voor niets gebruikt voor 'niet zeiken, je bent toch geen mietje'.

Volgende: Datahonger 01-'15 Datahonger
Volgende: Battlefield Hardline 06-'14 Battlefield Hardline

Reacties


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 3 oktober 2014 07:52

fimisten brrrrrr...

weet je wel hoe raar je wordt aangekeken als je een vrouw met een bijdehante smoel een klap verkoopt ;) het zelfd geldt trouwens voor andere 'zwakke' groeperingen ...

voor je het weet ben je een 'racist' 'vrouwenhater' etc etc etc.

ik kan het niet vaak genoeg zeggen, mensen zijn niet gelijk, sommige vrouwen worden nu in het leger toegelaten omdat we niet durven te zeggen dat ze er te zwak voor zijn, terwijl we tegelijkertijd nog steeds niets willen weten van een mannelijke vroetvrouw (vroetman???).

reality check, als we eens stoppen met zeiken over hoe zielig en ongelijk we zijn, en gewoon kijken naar waar we het beste op ons plaats zijn, er zullen mannen zijn, die beter op kinderen kunnen passen dan bepaalde vrouwen, maar lieve lezers, als mijn pa vroeger voor de kinderen had gezorgd dan was er niets van mij terecht gekomen, en er is echt niets mis met die hardwerkende man.

kortom ik houd geen deuren open, sla vrouwen net zo hard als mannen, scheld ze verrot zoaqls ik elke vend zou doen, en negers, homo's en anderen ontzie ik ook nie ... waarom... omdat het allemaal mensen zijn.... maar als je werkelijk zegt (en handeld) alsof dit mes aan 2 kanten snijdt, wordt je als paria beschouwd... prima, maar dergelijke salon feminstjes lach ik gewoon uit.

Door Tweakers user Tazzios, vrijdag 3 oktober 2014 09:26

Ga niet moeilijk doen over de borstgrootte van een gamepersonage maar probeer wat te doen aan gelijkheid van geslacht bij belangrijke dingen, verkrachting huiselijk geweld bijvoorbeeld

ehm,... stel je nu voor dat vrouwen mannen moeten verkrachten en slaan? :+

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 3 oktober 2014 09:55

Ik heb 't van begin tot eind gevolgd, zal zodra ik thuis ben het een en ander corrigeren en verduidelijken.

Door Tweakers user McGryphon, vrijdag 3 oktober 2014 09:57

Tazzios schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 09:26:
Ga niet moeilijk doen over de borstgrootte van een gamepersonage maar probeer wat te doen aan gelijkheid van geslacht bij belangrijke dingen, verkrachting huiselijk geweld bijvoorbeeld

ehm,... stel je nu voor dat vrouwen mannen moeten verkrachten en slaan? :+
Een van de problemen imo is dat en deel van de de zogeheten Tumblr-feministen er nogal vreemde standpunten op nahoudt betreft verkrachting. Als een man seks heeft met een vrouw is het bijvoorbeeld per definitie verkrachting. Of, een vrouw kan zich altijd nog bedenken nadat ze seks heeft gehad, en achteraf vinden dat ze verkracht is, en het is een grote schande als de rechtbank dat dan niet zo ziet.

En er is, ook hier in Nederland, het probleem dat mannen de door hun vrouw worden geslagen en daar bij de politie aangifte van gaan doen niet serieus worden genomen. Hell, een vriend van me werd door zijn vriending mishandeld, en toen hij daarmee op het bureau kwam werd hij domweg uitgelachen.

Het zal vast lang niet altijd zo gaan, maar op bepaalde vlakken worden mannen tegenwoordig meer gediscrimineerd dan vrouwen.

Oh, en om dan mijn post maar af te sluiten met iets dat k als belachelijk wordt afgedaan door bijna elke self-proclaimed feminist, maar wel de denkwijze illustreert...
Barbie vs. He-Man

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 oktober 2014 10:15]


Door Tweakers user ResuCigam, vrijdag 3 oktober 2014 10:10

[url="http://woutervoorschot.tweakblogs.net/blog/10903/gamergate.html#r_152288"
Oh, en om dan mijn post maar af te sluiten met iets dat k als belachelijk wordt afgedaan door bijna elke sf-proclaimed feminist, maar wel de denkwijze illustreert...
Barbie vs. He-Man
Briljant! ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 oktober 2014 10:10]


Door Tweakers user IceTeaGX, vrijdag 3 oktober 2014 10:33

Mannen kopen praktisch alle games, als meer vrouwen games zouden kopen en maken zal de weergave ook wel verandere, marktwerking heet dat. Niks mis mee.
Dit is het kip en ei verhaal he.
Kopen enkel mannen games, en zijn daarom de games afgesteld op mannen.
Of zijn de games afgesteld op mannen, en kopen daarom enkel mannen games.

Denk toch maar meer aan het 2de. Games met minder stereotype opbouw doen het namelijk veel beter bij de vrouwelijke kant van de bevolking.
Nu snap ik nog steeds niet precies wat voor probleem er is met de weergave van vrouwen in games(ok, soms goed flinke borsten, maar dat is dan ook in iedere film, en in boeken is t aan je eigen fantasie overgelaten), maar blijkbaar is de weergave compleet verkeerd en ligt de schuld bij mannen.
Hoeveel vrouwelijke helden zijn er? Want meestal moeten zij gered worden.
De meeste protagonisten in games zijn ook mannen.
En als we dan eens naar vrouwen in games kijken, worden ze ook meer dan eens afgeschilderd als vrij sexuele opjecten. (http://new2.fjcdn.com/com...bdcc3398eca33fd6cba0e.jpg)
(er zijn altijd uitzonderingen, maar we gaan hier de hoofdlijnen beschouwen)

Het probleem is dat het door zoveel niet als abnormaal beschouwd wordt. Maar dat is het dus eigenlijk wel.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 3 oktober 2014 11:05

kan er over mee praten; krijg geregeld erg interresante en luceratieve 'aanbiedingen' van developers (of meestal de uitgever) voor het plaatsen van een positieve review op rootgamer.com - doe niet mee aan dit soort parktijken, en post de mail/verzoek dan ook op twitter

Door Tweakers user RadioKies, vrijdag 3 oktober 2014 11:13

Probleem met feministen (niet feminisme) is dat ze geen feministen zijn maar de zogenaamde feminazi's. Feminisme gaat erom dat vrouwen als minder worden gezien en nog steeds niet op gelijke voet staan met mannen. Het belangrijke is dus: vrouwen gelijk zijn aan mannen, dezelfde rechten hebben. Deze feminazi's hebben die ideologie niet, zij zien feminisme als: vrouwen zijn meer waard dan mannen.

Probleem met feministen zijn ook die kleding acties (niet de 'this is what I was wearing') waarbij vrouwen in de meest sletterige kleding rond loopt en zegt, ik vraag er niet om om verkracht te worden. Nee, ze vragen er niet om om fysiek verkracht te worden, maar mindrape echt wel. Dat is hetzelfde als goed gespierde mannen met ontbloot bovenlichaam of met een veel te strak shirtje/wifebeater rondlopen, die willen ook dat vrouwen omkijken en denken: mjummy. Dezelfde reden dat (veel) dikke mensen ook bij warmte toch nog even hun t-shirt aanhouden, ondanks dat zonder een heel stuk koeler zou zijn. Van jezelf bewust zijn heet dat.

Moet je eens voorstellen als het omgekeerde zou gebeuren in de wereld. Knappe mensen altijd met kleding aan waarbij je geen contour van het lichaam kan zien en obesitas mensen met veel te kleine shorts aan, met een bilnaad van heb ik jou daar (en als t een vrouw is alleen een bikinitopje).

Beetje kort door de bocht, maar dat is wel het probleem met de zogenaamde feministen. Ze zijn de Black Panthers (Donkere beweging van vroeger, die vonden dat blanke mensen de "untermensch" waren terwijl Dr. King voor gelijkheid was) van nu.

Door Tweakers user Dreeke fixed, vrijdag 3 oktober 2014 11:43

Als je de vrouwen op de TV en in games vergelijkt zie je dan zoveel verschil?
- Slank
- Grote borsten
- Lang haar

Loop nu een langs een basisschool en kijk dan eens wat voor vrouwen daar staan...

Door Tweakers user WoutervOorschot, vrijdag 3 oktober 2014 11:49

IceTeaGX schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 10:33:
[...]

Dit is het kip en ei verhaal he.
Kopen enkel mannen games, en zijn daarom de games afgesteld op mannen.
Of zijn de games afgesteld op mannen, en kopen daarom enkel mannen games.

Denk toch maar meer aan het 2de. Games met minder stereotype opbouw doen het namelijk veel beter bij de vrouwelijke kant van de bevolking.


[...]

Hoeveel vrouwelijke helden zijn er? Want meestal moeten zij gered worden.
De meeste protagonisten in games zijn ook mannen.
En als we dan eens naar vrouwen in games kijken, worden ze ook meer dan eens afgeschilderd als vrij sexuele opjecten. (http://new2.fjcdn.com/com...bdcc3398eca33fd6cba0e.jpg)
(er zijn altijd uitzonderingen, maar we gaan hier de hoofdlijnen beschouwen)

Het probleem is dat het door zoveel niet als abnormaal beschouwd wordt. Maar dat is het dus eigenlijk wel.
En de immense spiermassa's en 'sex appeal' van mannen in games zou geen verkeerde weergave zijn? Het zijn games, alles word overdreven/aangepast. Het is net als boeken, maar nu gewoon wat zichtbaarder.

Door Tweakers user Kapotlood, vrijdag 3 oktober 2014 11:59

Ik ben absoluut voor gelijke rechten op basis van kennis en kunde, en niet op geslacht. Als een vrouwelijke bouwvakker haar werk goed doet moet ze net zoveel rechten/geld krijgen als de mannelijke tegenhanger bijvoorbeeld.

Waar ik niet voor ben is feminisme zoals dat nu bestaat. D'r zijn zveel vrouwen die feminisme gebruiken om er zelf beter van te worden over de rug van anderen. Voorbeeldje:
Roepen dat je gelijke rechten wil, gelijk inkomen wil en dat de man k kookt en schoonmaakt… om vervolgens wel te eisen/verwachten dat je in de watten wordt gelegd en dat de man alle reparaties/renovaties in huis doet. Gelijke monniken gelijke kappen. Als jij (vrouw) gelijkwaardig behandeld dient te worden, werkt dat natuurlijk wel 2 kanten op. Vrouwen mten ook gelijk behandeld worden natuurlijk, maar dat staat los van dit soort mensen die proberen te profiteren van de term "feminisme".

Kleding voor vrouwen is vaak vl goedkoper dan voor mannen bijvoorbeeld…moeten mannen dan ook demonstrerend de straat op en eisen dat we meer en goedkopere kleding kunnen kopen? Tuurlijk niet…vrouwen winkelen meer en dat zie je terug in de markt. Datzelfde geldt voor games. Het zou me niets verbazen als +90% van de games gekocht wordt door en voor mannen. Daar richt de markt zich natuurlijk ook op: marktwerking heet dat.

Gelijkwaardigheid kn ook maar tot op zekere hoogte. Vrouwen blijven altijd borsten en ronde billen hebben, wat mannen nu eenmaal mooi vinden. Mannen blijven andere kenmerken hebben die vrouwen nu eenmaal mooi vinden.

Geslacht bepaald daarnaast ook vaak de wat specifiekere dingen:
- Vrouwen interesseren zich veel minder vaak voor de bouwvak qua werk.
- Mannen interesseren zich veel minder vaak voor de zorg qua werk.
- Vrouwen hebben ook minder vaak interesse voor carrires omdat hun moederinstinct op ten duur mee begint te spelen.

Zoals ik al zei: ik ben vr gelijke behandeling en rechten. Maar dat betekent niet dat je de genen van een geslacht moet negeren. Vrouwen en mannen knnen simpelweg niet op alle gebieden gelijk zijn omdat hun genen mee spelen in het geheel. Daar is niets mis mee, en daar moet je je als vrouw n als man ook niet voor schamen en gewoon accepteren.

Door Tweakers user Bansheeben, vrijdag 3 oktober 2014 12:11

IceTeaGX schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 10:33:
[...]
En als we dan eens naar vrouwen in games kijken, worden ze ook meer dan eens afgeschilderd als vrij sexuele opjecten. (http://new2.fjcdn.com/com...bdcc3398eca33fd6cba0e.jpg)
(er zijn altijd uitzonderingen, maar we gaan hier de hoofdlijnen beschouwen)

Het probleem is dat het door zoveel niet als abnormaal beschouwd wordt. Maar dat is het dus eigenlijk wel.
Het is dus wel normaal, aangezien de norm is dat vrouwen zo afgeschilderd worden in games. Of het ook daadwerkelijk acceptabel is, dat is weer een hele andere vraag (waar ik me niet aan ga wagen...).

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 3 oktober 2014 12:59

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk. Wie dat al niet wil erkennen gaat hopeloos de fout in.

Mannen en vrouwen zijn wel gelijkwaardig. Zoals joramoudenaarde hierboven ook aangeeft ben ik ook van mening dat op gebied van werk en kunde er geen verschil moet worden gemaakt op basis van geslacht maar op basis van prestatie.

Mannen worden in NL ook "gediscrimineerd". Toen mijn kinderen geboren zijn kreeg ik 2 dagen vrij. Mijn vrouw kreeg 12 weken. Nu heeft een vrouw na de bevalling ook echt wel even tijd nodig om te herstellen. In ons geval was het nog eens een zwangerschap en bevalling met complicaties. Echter na 3 weken was ze nagenoeg weer fit. Borstvoeding lukte niet en er was dus na 3 weken eigenlijk geen enkele reden meer dat mijn vrouw niet kon werken. Maar ja, het zijn verworven rechten dus je mag/moet ze gebruiken. De vaders komen in dit hele verhaal (op de 2 dagen bij geboorte) helemaal niet voor.

Kortom, ook in NL hebben we nog wel even een weg te gaan

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 oktober 2014 13:01]


Door Tweakers user horizon1978, vrijdag 3 oktober 2014 13:14

Feminisme is sowieso de doodsteek van de economie geweest zoals we die nu kennen.


Maar vrouwen & mannen zijn wel gelijkwaardig. In alle opzichten.

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 3 oktober 2014 13:22

IceTeaGX schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 10:33:

Hoeveel vrouwelijke helden zijn er? Want meestal moeten zij gered worden.
De meeste protagonisten in games zijn ook mannen.
En als we dan eens naar vrouwen in games kijken, worden ze ook meer dan eens afgeschilderd als vrij sexuele opjecten. (http://new2.fjcdn.com/com...bdcc3398eca33fd6cba0e.jpg)
(er zijn altijd uitzonderingen, maar we gaan hier de hoofdlijnen beschouwen)
Tja, als je de extremistische kant opzoekt dan moet je dat ook vooral bij de andere kant van het argument doen.

Wat heeft er plaats gevonden?

GamerGate is een symptoom die we de categorie 'Streisand effect' kunnen geven. Het begon toen Zoe Quinn's 'Depression Quest' groen licht kreeg op Steam. Iets wat bij veel mensen tegen het zere scheen was aangezien er al bijna geen controle op kwaliteit is in de Steam Store. Mocht je je afvragen waarom dat het geval is: Depression Quest is een knap waardeloze titel om vele redenen, de belangrijkste daarvan is uiteraard het feit dat het meer overeenkomt met een ebook dan een videogame.

Geheel per toeval is hierna een blog post ontdekt van Zoe Quinn's ex, die een aantal dingen uit de doeken doet over Zoe's seksuele losbandigheid, en hoe daarmee de relatie ten einde gebracht was. Een aantal belangrijke details over deze (gigantische) blogpost was dat alle betrokken partijen waar ze, buiten de relatie om, seksueel contact mee heeft gehad dus figuren zijn binnen de 'indie scene' (1). Om specifieker te zijn, deze mensen waren betrokken bij media outlets als Kotaku en daarmee kreeg haar 'game' niet alleen gratis positieve coverage, maar ook ongerelateerde hersenspinsels (2). Als je sites op Kotaku er op na slaat kom je erg veel neofeministische propaganda tegen, zo is bijvoorbeeld Patricia Hernandez cht ver doorgeslagen in haar artikelen.

Intussen, op reddit, werd dit onderwerp besproken omdat men het zeer twijfelachtig en onethisch vond hoe er binnen een media outlet een clique is die doelbewust hun lezers tracht te acclimatiseren aan hun politieke agenda. Toen gebeurde er iets heel aparts: alles werd gecensureerd. Letterlijk duizenden berichten zijn verwijderd en de twijfelachtige positieve berichtgeving over Depression Quest was niet meer terug te vinden. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Streisand effect en google cache/wayback machine en hiermee was de zogeheten backlash die wij als GamerGate kennen geboren. Intussen heeft /v/ hier een veel actievere rol in genomen door een aantal IRC kanalen te starten en de boel wat meer te organiseren (3). Op deze kanalen hebben de activisten besloten een aantal taken op zich te nemen:
  • Bekendheid genereren over het probleem.
  • Meer onderzoek doen naar de betrokken partijen.
  • De gevonden informatie in leesbaar format krijgen.(4)
Toen bij de media eenmaal duidelijk was dat dit niet stil kon worden gehouden begon men de spindoctor uit te hangen. Een grote hoeveelheid negatieve berichtgeving over de GamerGate beweging moest er voor zorgen dat hun geloofwaardigheid werd ontnomen. Dat zou gelukt zijn, ware het niet dat de betreffende partijen al in kaart gebracht waren voordat ze deze berichtgeven vrij gaven en tevens was hun timing zo goed als perfect, wat de boel alleen maar georchestreerd over deed komen. Een tweede bron die aangepakt werd door de betrokken partijen was Twitter. Zoe Quinn heeft zich in de slachtofferrol geworpen om haar achterban in beweging te krijgen, hetgeen voor ng meer negatieve berichtgeving omtrent GamerGate heeft gezorgd (5). Gelukkig was ook deze berichtgeving makkelijk door te prikken wegens het feit dat alle bronnen naar elkaar verwezen en er dus geen aanknopingspunt te vinden is anders dan Zoe's eigen beweringen (6).

In de tussentijd is er nog veel meer gebeurd, zo is Phil Fish - die zich er graag mee bemoeide - en zijn bedrijf nu onderworpen aan een onderzoek van de FBI omdat het graafwerk van /v/ en reddit de nodige fraude aan het licht heeft gebracht.

(1) De authenticiteit van de blog was gecontroleerd op IRC, de auteur heeft aanpassingen doorgevoerd die aan hem gevraagd was. Na deze verificatie hebben we op IRC een aantal dingen gevraagd omtrent zijn bewijs, dit bleek betrouwbaar te zijn.

(2) Lees: coverage. Er zijn geen uitspraken over reviews gedaan door /v/ zelf, dit is uit verband getrokken door de andere partijen.

(3) reddit en 4chan die samenwerkt, ik weet het, klinkt ongeloofwaardig :+

(4) Er zijn minimaal twee documentaires onderweg.

(5) Jammergenoeg schaart de community van Wikipedia zich hier ook achter.

(6) En nogmaals jammergenoeg: volgens Wikipedia voldoet dat als bewijs, ondanks het feit dat haar beweringen omtrent het 'doxxen' dus ook niet waar bleek te zijn, de gelekte informatie was onjuist bevonden.

En er komt nog meer..

Door Bas, vrijdag 3 oktober 2014 13:32

Mannen zijn NIET gelijk aan vrouwen of andersom. We zijn gewoon NIET gelijk, punt! We verschillen fysiek, emotioneel, in behoeftes en in ons denken.

Maar we zijn wel gelijkwaardig en dr zit nou net het verschil waar het om draait.

Veel mensen verwarren gelijk met gelijkwaardig en trekken daarom ook verkeerde conclusies. Jammer en onnodig, net zoals ieder mens uniek is, heeft ook elk geslacht, ras, type herkenbare eigenschappen die ze als groep weer onderscheiden van de rest. In plaats van de onderscheidende punten te waarderen (positief), gaan dit soort groeperingen die voor gelijkheid strijden (negatief).

Door Tweakers user RadioKies, vrijdag 3 oktober 2014 13:40

@ nst6ldr

Ohja, dat filmpje was van Asalieri (internet troll met soms goede argumenten), had nog ernaar gezocht om te posten.
Dit filmpje is overigens ook passend nu je 4chan erbij betrekt:
https://www.youtube.com/watch?v=1d6Q3VpqXyk
extra info:
http://knowyourmeme.com/memes/vivian-james

Door Tweakers user Helixes, vrijdag 3 oktober 2014 13:51

Het volgende punt is de gamergate, dit is eigenlijk gehijacked door oa bijvoorbeeld zoe quinn als manier om haar idee van feminisme(ik wil de term hier liever niet gebruiken, maar ik zou geen beter woord weten) door te drukken.
Het is grappig. Ik kan geen enkele uitlating van Quinn vinden, waarin ze aangeeft actief de feministische vlag te hijsen. Ik begrijp dat ze zich actief inzet in de community van vrouwelijke game devs. Maar nee. Nergens lijkt ze stelling te nemen in het debat dat geleid wordt door Sarkeesian, namelijk betreffende misogynie in games. Ze lijkt ook geen lid te zijn van The Fine Young Capitalists, die toch in haar eer is opgericht.

Als ik je artikel lees, krijg ik het gevoel dat je je mee laat slepen in de hausse die gegenereert is rond vrouwen in games nadat Sarkeesian met haar Tropes vs. Women in Videogames kickstarter kwam. Je opmerkingen klinken mij een beetje defensief, alsof "zij" vooral van games en gamers moeten moeten afblijven. Persoonlijk lees ik liever een uitgemeten beschouwing.

En over GamerGate? Het ruikt mij naar de donkerbruine drap onderin het putje. Er zijn aanwijzingen dat niet de twee zaken die je noemde, maar eerder 4chan achter de gehele controverse zat (ArsTechnica artikel). Het lijkt er op dat niet de journalistieke plicht, maar juist Zoe Quinn het doel was van die campagne. Vanuit die optiek bekeken lijkt er dan weer niet zoveel van je opiniestuk over te blijven.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 3 oktober 2014 14:16

Gaat het niet vooral om de ongelooflijke slechte opiniestukken en editorials van grote gamessites?

Altijd weer gezeik over een of ander klein puntje, wat mogelijk gezien kan worden als vrouwonvriendelijk of anderzins kwetsend.

Fuck mensen, in Shadow of Mordor vermoord je bruut honderden enemies, maar omdat het sneak gedeelte wordt geintroduceerd als een "besluip je vrouw" sequence, moet je daar gelijk maar een artikel aan wijden?

http://www.polygon.com/20...dow-mordor-kissing-design

Ontsla de "journalisten" die deze baggerzooi produceren alsjeblieft zo snel mogelijk.
Dit hoort toch niet op een games site? Dit hoort op een of ander VIVA forumpje thuis.

Door Tweakers user Vnze, vrijdag 3 oktober 2014 14:37

Een "leuk" gevolg van feminisme waar ik zelf last van heb:

"For this final position we are looking for a female PhD candidate to promote equal opportunities at our university"

Daar word ik dus razend van. En regel lager staat zelfs dat ze eigenlijk al weten wie het is (niet moeilijk, er is maar n vrouwelijke kandidaat) en haar kwalificaties voor dit onderzoek zijn BERGEN onder die van mij. Mijn masterhesis ging over exact hetzelfde onderwerp en is zelfs al geciteerd, haar thesis is nog niet af. Ik doe al twee jaar onderzoek in dit onderwerp. Zij moet haar thesis nog doen.

En dan ben ik nog niet eens de meest gekwalificeerde kandidaat maar die beter gekwalificeerden zijn "helaas" ook allemaal mannen.

Gelijke kansen mijn gat ja. Dit is ook seksisme.

Trouwens op mijn vriendin haar universiteit hetzelfde: "we are looking for a female programmer to augment our team". Serieus wtf? Wat van "we are looking for the most qualified person to augment our team". Maar waag het niet te zeggen dat dat ook discriminatie is want dan ben je een misogynist. En dat zijn dan geleerde mensen aan de unief...

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 3 oktober 2014 15:23

"Ze lijkt ook geen lid te zijn van The Fine Young Capitalists, die toch in haar eer is opgericht."

Je maakt een grapje hoop ik? Ze heeft TFYC zelf ten gronde gericht door hun beleid compleet uit verband te trekken om haar slachtofferrol te bekrachtigen.

"Als ik je artikel lees, krijg ik het gevoel dat je je mee laat slepen in de hausse die gegenereert is rond vrouwen in games nadat Sarkeesian met haar Tropes vs. Women in Videogames kickstarter kwam."

"Je opmerkingen klinken mij een beetje defensief, alsof "zij" vooral van games en gamers moeten moeten afblijven. Persoonlijk lees ik liever een uitgemeten beschouwing."

Grappig hoe je dan verderop verwijst naar een eenzijdig Arstechnica artikel, die openlijk een blog van 'Social Justice Bread' als bron aanhaalt.

Dit is dus 1:1 wat ik heb beschreven en geeft een mooi voorbeeld, het heeft alles met journalistieke integriteit te maken.

Ik ben zelf een lange tijd aanwezig geweest in die channel. Juist daardoor kan ik met zekerheid zeggen dat Zoe Quinn een pathologisch leugenaar is. Anita Sarkeesian is minder actief op twitter, maar die verkoopt ook onzin. Onder andere bekritiseert ze het lokale politiebureau omdat die haar gestimuleerd zouden hebben te stoppen met haar video's. Uiteraard distantieren die zich van de betreffende uitspraak en vragen Sarkeesian contact op te nemen, maarja, dat is niet de bedoeling blijkbaar.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 oktober 2014 15:33]


Door Tweakers user dakka, vrijdag 3 oktober 2014 15:53

IceTeaGX schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 10:33:
[...]

Dit is het kip en ei verhaal he.
Kopen enkel mannen games, en zijn daarom de games afgesteld op mannen.
Of zijn de games afgesteld op mannen, en kopen daarom enkel mannen games.

Denk toch maar meer aan het 2de. Games met minder stereotype opbouw doen het namelijk veel beter bij de vrouwelijke kant van de bevolking.


[...]

Hoeveel vrouwelijke helden zijn er? Want meestal moeten zij gered worden.
De meeste protagonisten in games zijn ook mannen.
En als we dan eens naar vrouwen in games kijken, worden ze ook meer dan eens afgeschilderd als vrij sexuele opjecten. (http://new2.fjcdn.com/com...bdcc3398eca33fd6cba0e.jpg)
(er zijn altijd uitzonderingen, maar we gaan hier de hoofdlijnen beschouwen)

Het probleem is dat het door zoveel niet als abnormaal beschouwd wordt. Maar dat is het dus eigenlijk wel.
Hoeveel? best veel
http://weknowmemes.com/wp...acters-in-video-games.jpg

"ja maar veel daarvan zijn altijd slank en borstig" ok, en? geef mij eens een lijstje met mannelijke charcaters die lang haar hebben, kroessig baardje, en een beetje gezet zijn?

het is echt niet zo eenzijdig in games als iederen maar loopt te roepen

Door Tweakers user Bitage, vrijdag 3 oktober 2014 16:14

Op YouTube heeft Thunderf00t ook al veel aandacht besteed aan deze SJW's, zijn video's zijn wel het kijken waard :)

Door Tweakers user WoutervOorschot, zaterdag 4 oktober 2014 00:27

Vnze schreef op vrijdag 03 oktober 2014 @ 14:37:
Een "leuk" gevolg van feminisme waar ik zelf last van heb:

"For this final position we are looking for a female PhD candidate to promote equal opportunities at our university"

Daar word ik dus razend van. En regel lager staat zelfs dat ze eigenlijk al weten wie het is (niet moeilijk, er is maar n vrouwelijke kandidaat) en haar kwalificaties voor dit onderzoek zijn BERGEN onder die van mij. Mijn masterhesis ging over exact hetzelfde onderwerp en is zelfs al geciteerd, haar thesis is nog niet af. Ik doe al twee jaar onderzoek in dit onderwerp. Zij moet haar thesis nog doen.

En dan ben ik nog niet eens de meest gekwalificeerde kandidaat maar die beter gekwalificeerden zijn "helaas" ook allemaal mannen.

Gelijke kansen mijn gat ja. Dit is ook seksisme.

Trouwens op mijn vriendin haar universiteit hetzelfde: "we are looking for a female programmer to augment our team". Serieus wtf? Wat van "we are looking for the most qualified person to augment our team". Maar waag het niet te zeggen dat dat ook discriminatie is want dan ben je een misogynist. En dat zijn dan geleerde mensen aan de unief...
Dit is inderdaad een vreselijke situatie, sterker nog, het is behalve sekisme, discriminatie en persoonlijke vernedering van jou ook nog eens een belemmering van onderzoek. Ik weet het doel niet direct, maar door dit soort onzin kunnen belangrijke dingen worden vertraagd of zelfs verkeerd worden onderzocht.

Net als een tijdje terug toen het politiekorps zeeland west-brabant een nieuwe chef nodig had, maar wel een vrouw, anders was het sexistisch. Wat is dat voor onzin, mensen kiezen op geslacht is werkelijk de stomste manier om iets te kiezen.

Door Leon, zaterdag 4 oktober 2014 09:54

Feministen zijn er alleen om mannen neer te halen, zij willen geen gelijkheid ze willen alle macht. En als ze niet in een game zitten willen ze dat ze er wel in zitten (gelijke rechten) en als ze er wel knzitten is het erg want je schiet toch geen vrouwen dood?

Reageren is niet meer mogelijk