Alles wat ik vindt van Windows 8 en handige tips voor dit besturingssysteem.

Styling Windows 8.1

Door WoutervOorschot op maandag 24 maart 2014 19:37 - Reacties (16)
Categorie: Windows 8, Views: 4.847

Zoals misschien wel te zien is aan mijn tweakers-avatar gebruik ik Windows 8.1(op een 24" desktop zonder touch, en ja de modern ui werkt gewoon handig).
De desktopomgeving gebruik ik toch het meeste op mijn pc(nogal logisch, Visual Studio, Office, Ķtorrent en wat al niet meer). Ik vind echter dat de desktop er niet echt heel mooi uit ziet op Windows 8.1. Nog veel te veel aero en glans/blur.
Gelukkig bestaan er thema's voor Windows(misschien wel eens gehoord van .msstyles bestanden?). Deze thema's gaan wat verder dan een bureaubladachtergrond, en dat kan heel erg mooi zijn.

Hetgeen ik het belangrijkste vind aan thema's is de taakbalk, de glans die hier op zit vind ik absoluut niet passen bij Windows 8.1. Dat is de hoofdreden dat ik zelf exon white gebruik.

Om deze te installeren heb je wel wat voorbereidingen nodig. Allereerst heb je ultrauxthemepatcher nodig. http://www.syssel.net/hoefs/software_uxtheme.php?lang=en Dit programma moet je installeren, en het geeft thema's meer mogelijkheden om de interface aan te passen.

In Windows 8.1 is er iets veranderd aan de jump lists(die menu's die omhoog uit je taakbalkpictogrammen komen) en daardoor werken veel thema's niet goed daarmee. De omweg hiervoor is startisback installeren, maar dan uiteraard alle functies daarvan uitzetten, want je wilt immers niet met zo'n klein inefficiŽnt startmenu werken. http://startisback.com/
startisback

De schermranden in Windows zijn relatief groot. Met tinywindowborders http://winaero.com/comment.php?comment.news.96 kun je deze extra klein maken. Zover ik weet kun je ze niet weghalen.

Daarna is het tijd om thema's te gaan zoeken! Bijna alles qua thema's staat op http://www.deviantart.com . Dit zijn degenen die ik het mooiste vind:
White: http://s4r1n994n.deviantart.com/art/White-Update-364280040
Exon: http://nadir1.deviantart....n-for-Windows-8-393015970
TwentyThirteen: http://sand-and-mercury.d...-8-and-8-1-1-05-329736394

Je kunt ze gewoon allemaal downloaden, en dan even unzippen op een locatie die je kunt onthouden :)

Vervolgens kopieer en plak je de .theme bestanden, en de gelijknamige map naar C:/Windows/Resources/Themes.
windows/resources

Je kunt nu deze thema's gewoon selecteren in "aan persoonlijke voorkeur aanpassen":
'Persoonlijke voorkeur aanpassen'

Wanneer je ze opent krijg je een "een ogenblik geduld" scherm te zien, net als bij hoog contrast schema's.
Exon White:
Exon White
Exon Black:
Exon Black
TwentyThirteen
TwentyThirteen
White v.3
White v.3
White v.4
White v.4

Het nadeel van deze thema's is dat er wel eens wat glitches in kunnen zitten. Ik heb (nog) niks significants kunnen vinden in deze thema's. Als ze er in zitten, behoud zich dit tot bijvoorbeeld een zwart blokje in een willekeurig window(wat verdwijnt als je bijv. het window verschuift).

Veel succes ermee, deze tutorial werkt ook gewoon op win7, behalve het startisback deel logischerwijs. Je kunt ook zelf thema's maken(duh), hiervoor kun je resource hacker gebruiken, het nadeel is dat je dan de hexadecimale codes uit een .msstyles bestand moet aanpassen. Zonder veel ervaring is dit niet te doen. Het enige programma wat er voor gemaakt is is vista style builder(die in tegenstelling tot de naam, vanaf vista werkt), en hiermee kun je grafisch dingen aanpassen. Vista style builder kost wel 20§.

de installatie: USB ethernet hub

Door WoutervOorschot op zondag 17 november 2013 13:23 - Reacties (12)
CategorieŽn: Prutsdingen, Windows 8, Views: 4.095

Gezien mijn nieuwe tablet een volledige usb poort heeft, ga ik geen micro-usb poort aan de hub zetten. Ik ga in deze blog uitleggen hoe je de adapter moet installeren, er zijn namelijk geen drivers voor in windows.

Allereerst viel het me op dat op de dx pagina je drivers kunt downloaden. De zip die je download bevat een map 'AX88772A'.

Apparaatbeheer geeft aan dat het een apple usb ethernet adapter is. Na wat zoeken op internet kon ik vinden dat deze van het merk ASIX is. Apparaatbeheer geeft aan dat er geen driver beschikbaar is.

Via stuurprogramma bijwerken moet je op 'zoeken op deze computer' drukken. Daarna druk je op 'kiezen uit lijst van beschikbare stuurprogramma's'. In de volgende lijst moet je het soort apparaat aangeven; 'netwerkadapter'. Je krijg nu een lijst met merken te zien, kies ASIX. Links staat er nu een lijst met beschikbare drivers, selecteer 'AX88772A' en klik op volgende. Je krijgt een melding dat het stuurprogramma mogelijk alleen werkt op oudere versies van windows, maar die kun je gewoon wegklikken. Na dit is de driver geÔnstalleerd en kun je ethernet gebruiken via de hub.

Dit werkt als het goed is met iedere usb-ethernet-adapter van Apple/kopie daarvan. Het kan ook dat je de driver 'AX88772B' nodig hebt.

https://wfegmg.bn1.livefilestore.com/y2poGC8zDmvNVpIKci6_wgIjsb-q4q-S7HWiR8NGOlcGBKEqhgTd_3IuqKlju_fFnyRzz_jP0eZqJnNwpgV4c2cpQpDdHMJ7QrH5uFxyDgN0u0/oie_1713198NTVIytY0.jpg

bronnen:
http://dx.com/p/rj45-usb-...-3-ports-usb-white-224166
http://tnkgrl.com/2008/02...ple-usb-ethernet-adapter/
http://ashleyangell.com/2...les-usb-ethernet-adapter/

Acer iconia w700 en windows 8.1

Door WoutervOorschot op zaterdag 16 november 2013 21:32 - Reacties (8)
Categorie: Windows 8, Views: 3.271

Nadat mijn acer w510 uit de auto van mijn vader is gestolen( :'( ) was ik op zoek naar een nieuwe tablet. Na wat speuren op vraag en aanbod heb ik een acer iconia w700 gekocht(bedankt ADK. De w700 is de versie met een 64gb ssd en een intel core i3 2365m met hd3000. Toen ik de tablet binnenkreeg stond er nog windows 8 op, niet 8.1.

Eerst probeerde ik logischerwijs gewoon via de store 8.1 te installeren. De installatie via de store crashte echter op 'nog een paar dingen instellen 3%'... Na dit 3 maal te proberen heb ik het opgegeven en ging ik een windows 8.1 iso zoeken. Gezien Microsoft die niet weggeeft moest het via iets minder legale kanalen gebeuren(bij zeelandnet is ThePirateBay gelukkig niet geblokkeerd :)) Uiteraard had ik eerst opgezocht of ik 8.1 nog wel kon activeren als ik een schone installatie zou doen. Dat zou moeten kunnen, mits je eerst een dummy-key invoert tijdens de installatie, en de windows 8.0 key na de installatie.

Eerst uiteraard de windows 8.0 key achterhaald met Belarc Advisor(zeer handig programma!) en opgeslagen op mijn telefoon. Ik had een iso gevonden van 64bit windows 8.1 en die op een usb-stick uitgepakt. USB stond al als eerste bootdevice dus dat ging goed. Schone installatie ging ook goed met de dummykey, maar toen kwamen de problemen...

Waar windows 8.0 bijzonder responsief was op de w700, werd 8.1 met zo'n 10 ŗ 20 fps weergegeven op de tablet. De interface was dus verre van soepel. Gezien de ventilator ook bijzonder hard ging draaien kreeg ik sterk het vermoeden dat de videokaart (praktisch) niet gebruikt werd. Op de acer supportpagina kon ik zo de drivers vinden, maar na een download van 150mb(!) kreeg ik de melding dat de driver niet compatible was met de hardware(?). Na wat zoeken op de intelsite vond ik een nieuwere driver, maar die gaf dezelfde error. Gelukkig kreeg windows update(denk ik) toen in de gaten dat er een driver mistte, en zonder dat ik iets had gedaan begon het beeld te flikkeren en toen werd de dpi-scaling goed en kon ik de helderheid aanpassen.

Window 8.1 activatie
Met de windows 8.0 code is het mij niet gelukt 8.1 te activeren, maar gezien ik mezelf niet echt verplicht voelde om windows 8.1 opnieuw te kopen heb ik besloten kmspico te downloaden. Na op een grote rode "activate" knop te drukken was windows 8.1 geactiveerd en nu kan ik eindelijk mn startscherm aanpassen :)

Al met al was het best even prutsen, maar het is gelukt! Ik vraag me af of het probleem aan MS of Acer ligt, maar ik vind het erg jammer dat de update naar 8.1 niet echt vlekkeloos werkt.

De w700 bevalt nu heel erg goed, en hij is heel snel voor een tablet. Het apparaat weegt wel krap een kilo, maar dat maakt me niet zo veel uit. Ik kan er goed mee werken, ook wanneer ik hem in een hand vasthoudt, dus voor mij is ie goed!

Mijn vorige post ging over het aanzetten van een micro-usb poort op een hub, dat project gaat niet door gezien deze tablet een volledige usb 3.0 poort heeft.